Diákhitel: lejár a határidő

Még két napig, május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a következő tanévben, ősszel juthat pénzhez.

hirdetés

A Diákhitel Központ felhívta a figyelmet arra, hogy az időben megigényelt összeg június 14-én kerül a hallgatók bankszámlájára. Tekintettel a nyári szünetre, ezt követően legközelebb az őszi félév elején igényelhetnek diákhitelt az arra jogosult hallgatók.

Az eddigi legalacsonyabb, 7,75 százalékos kamatlábú diákhitel esetében havi szinten 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és 50 ezer forint igényelhető, az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, felvehető maximuma a hallgató képzési díjának összege.

A diákhitel-igénylési adatlap kizárólag elektronikus úton tölthető ki a  www.diakhiteldirekt.hu oldalon keresztül. A kitöltött nyomtatványt továbbra is az együttműködő bankokban, felsőoktatási intézményekben, postákon és takarékszövetkezetekben kell leadni. (A több ezer igénylési hely megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon.)

A közlemény végén kitértek arra is, hogy az érdeklődők a diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt, tudnivalót magyar és angol nyelven a nap 24 órájában megtalálnak a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu portálon. A hallgatók további kényelmét szolgálja, hogy a Diákhitel Személyes Ügyfélszolgálata Budapesten már két helyszínen is elérhető: a Csalogány utcai és a KÖKI Terminálon található Diákhitel Ügyfélszolgálat is várja az érdeklődőket.