Diákmunkásokért küzd a Jobbik

A Jobbik szerint számos esetben a jogszabályok világában való tájékozatlanságuk miatt ki vannak szolgáltatva a nyári szünidőben dolgozó diákok. Ezért a párt kampányt indít a diákmunkával kapcsolatos visszaélések ellen, a kormányt pedig arra szólítja fel, hogy ugyancsak tegyen lépéseket az ügyben.

hirdetés

Schwarcz-Kiefer Patrik, a Jobbik Pécsi Ifjúsági Tagozatának elnöke beszélt minderről pécsi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, évente százezres nagyságrendben dolgoznak középiskolások és egyetemisták. Sokszor azonban átvágják, jogszabály-ellenesen alkalmazzák őket, s éhbérért dolgoztatják a munkáltatók a fiatalokat.

Scwarz

Kijelentette: pártjuk szerint a kormány nem tesz meg mindent a fiatal munkavállalók érdekeiért, ezért kampányt indítanak „Diák vagyok, nem rabszolga” címmel. A párt szórólapokkal és Facebook oldalán is felhívja a diákok figyelmét a problémákra, emellett ingyenes jogsegélyszolgálatot indított.

Schwarcz nagyobb kormányzati szerepvállalást sürgetett. Szerinte el kell terjeszteni a szakirányú diákmunkát és rendezni kell a passzív hallgatók helyzetét, hogy rájuk is alkalmazni lehessen a kedvezményeket.