Diákok is gyűjtöttek a klinikának

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Vöröskeresztes Alapszervezetének kezdeményezésére a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete jótékonysági akciót hirdetett a a PTE Gyermekklinika részére „Kapcsolj egy szemet a lánchoz!” jelmondattal.

hirdetés

A gyűjtés több formában zajlott: Pécs városának általános és középiskolái használt, de jó állapotú játékot, mesekönyvet és gyermekruhát gyűjtöttek, s a PTE több karán pénzgyűjtést tartottak.

Minden adakozó, segítő dolgozó, diák, hallgató kis szalagot kapott, amelyre nevét ráírhatta és ebből láncot formáltak.

A gyűjtés alatt befolyt összeget (közel 300 ezer forint) az intézmény felújításra fordítja majd. Az összegyűjtött ajándékok mennyisége lehetővé teszi, hogy a klinika mellett több helyre is eljuttathassuk az adományokat, ezáltal még több kisgyermek karácsonyát tehetjük szebbé.

Az összegyűjtött adományok átadására december 22-én, csütörtökön kerül sor a Gyermekklinikán. Az átadó ünnepségen jelen lesznek: prof. Molnár Dénes, a gyermekklinika igazgatója, Szücs Edit, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója és Varga Ádám a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének vezetője.

Forrás: PTE