Díjakat adott át a megyei önkormányzat

Szerdán a Pécsváradon megrendezett Megyenapi Ünnepségen a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi kitüntető díjakat adományozta:

hirdetés

Baranya Megye Díszpolgára címet Ognjenovic Kettős Zsuzsanna zenetanárnőnek,

Pro Comitatu Baranya címet dr. Kvanduk Frigyes kanonok, plébánosnak,

Baranya Fejlődéséért díjat Fábián Balázs, az OTP Bank Dél-Dunántúli Régióvezetőjének,

Egészséges Baranyáért díjat Pazar Viktor nyugdíjas testnevelő tanárnak,

Koltai Péter díjat Drahos Rebeka, a PTE klasszikus fuvola szakos hallgatójának,

Közrend-közbiztonsági díjat Garamvári Gábor rendőr alezredesnek,

Kulturális, Művészeti és Sajtó Díjat a Vivat Bacchus énekegyüttesnek,

Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Díjat Kovács József Hontalan roma költőnek.

Az ünnepségen sor került a Verőce-Drávamente Zsupánság és a Baranya Megyei Önkormányzat közötti keret megállapodás aláírására. Horvát részről Zdravko Dijakovic zsupán helyettes, magyar részről Pohl Marietta alelnök volt az aláíró. A keret megállapodás szerint, a Verőce-Drávamente Zsupánság és a Baranya Megyei Önkormányzat hatáskörüknek megfelelően, és tiszteletben tartva Horvátország és Magyarország között érvényes nemzetközi egyezményeket, az alábbi területeken fejlesztik kapcsolataikat: területfejlesztés, gazdasági ügyek, idegenforgalom, környezetvédelem, európai ügyek, kulturális ügyek.

A szerződő felek a felsorolt területeket érintő együttműködések során kiemelten törekednek a rendelkezésre álló európai uniós finanszírozás felhasználására, a közös projektek támogatására, a vidékfejlesztési lehetőségek kiaknázására, és az Ős-Dráva program keretében a jövőbeli együttműködési lehetőségekre.