Díjat kapott a Pécs TV munkatársa

A Korhatár nélkül című magazinműsorával rangos díjat vehetett át Szijártó Ildikó, a médiacsaládunkhoz tartozó Pécs TV műsorvezetője a Helyi Televíziók Országos Egyesületének találkozóján, Zalakaroson csütörtökön.

hirdetés

Immár több mint tíz éve adja át a Helyi Televíziók Országos Egyesülete a Helyi Érték Díjakat a helyi televíziós szakma hír- és magazinműsorainak alkotói részére. Idén magazin kategóriában kapott elismerést a Pécs TV népszerű műsorvezetője, Szijártó Ildikó. A műsor 2. helyezést ért el a Tematikus Magazin kategóriában. A zsűri értékelése szerint idén különösen értékesek ezek a helyezések, mert rekord mennyiségű pályázat érkezett szerte az országból.

Mint azt lapunknak a díjazott elmondta, munkássága során több, nagy sikert arató magazinműsor készítésében is részt vett; az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó sorozatban például Pécsről indultak címmel a városból elszármazott neves közéleti szereplőkkel beszélgetett. Az adásokat a nézői kérések miatt jelenleg is folyamatosan ismétli a Pécs TV.

A most díjazott, Korhatár nélkül címet viselő magazinműsorban elsősorban az idősebb korosztály képviselőit, civil szervezeteit mutatják be, nemcsak időseknek. A tapasztalatok szerint életerőt, tapasztalatokat, tudást lehet merítni a szebb kort megért emberekből, ezért a kéthetente, csütörtökönként fél hatkor műsorra tűzött adások alkalmasak a generációk közötti különbségek leküzdésére. A jövőben a műsor nyithat a fiatalabbak felé is, így nemsokára akár tizenéveseket is láthatunk a magazinban.

A díj átvétele után Szijártó Ildikó a következőket mondta: “köszönöm mindazoknak, akik segítenek létrehozni a Korhatár Nélkült. Büszke vagyok, hogy egy olyan műsorunkra irányult a figyelem, ami nem divat a mai médiában. Az a világ, amiben élünk, hajlamos elnézni az idősek feje felett, könnyedén leírja azt a korosztályt, akinek már nincs befolyása, nincs hatalma, akitől már nem várhat előnyt. Pedig vétek nem észrevenni őket”.