Díszdiploma a tanároknak

Arany-, gyémánt- és díszdiplomákat kaptak azok a pedagógusok, akik ötven, hatvan, illetve hatvanöt évvel ezelőtt végezték el tanulmányaikat Pécsett. Az elismeréseket csütörtök délután a Pécsi Polgármesteri Hivatal dísztermében adták át a megjelenteknek.

hirdetés

Harmincegy olyan pedagógus kapott elismerést csütörtökön Pécsett, akik már több mint ötven éve végezték el tanulmányaikat a városban. Sokuk több tíz évet töltött a katedrán. A diplomákat dr. Hoppál Péter, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke, dr. Kovács Zoltán, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettese, valamint Staub Ernő, Pécs Város Önkormányzatának Oktatási és Kulturális Referatúra vezetője adta át.

Dr. Hoppál Péter szerint azoknak a pedagógusoknak a példája, akik több mint fél évszázada  ezt a hivatást választották, a mai tanároknak és óvónőknek is szól:

– Egyrészt főhajtással tartozunk nekik, hogy generációkat neveltek fel, miközben negyven, ötven évig ültek a tanítói katedrán. Másrészt erőt kívánunk meríteni az ő szakmai múltjukból – mondta el dr. Hoppál Péter.

 

Antal Mihályné hatvan éve szerzett óvodapedagógusi diplomát. Pályája során harminchárom évet töltött a pécsi Gyárvárosi Óvodában. A jubileum alkalmából meghatottan jött el átvenni gyémántdiplomáját:

– Nagyon szép meghívót kaptunk, de igazán csak ma fogtam fel, hogy miért is jöttünk össze. Ugyanakkor nagyon jól esik ez az elismerés – tudtuk meg Antal Mihálynétól, aki azt üzente az idén végző pedagógusoknak, hogy ők is legalább akkora lelkesedéssel dolgozzanak pályájuk során, mint ahogy azt kortársai tették.