DK: folytatódik a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás

A Demokratikus Koalíció (DK) a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás folytatásaként értékeli, hogy a Pécsi Újság szerint a korábbi hírekkel ellentétben mégis megvan a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földrajzi Intézetében Gyurcsány Ferenc sógorának, Rozs Szabolcsnak az 1980-ban írt szakdolgozata.

hirdetés

Vadai Ágnes, a párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, nem lepődött meg, amikor hirtelen előkerült “valami”, amit Rozs Szabolcs szakdolgozatának mondanak, sőt abban is biztos, hogy hamarosan ugyancsak megtalálnak majd “valamit”, amire ráfogják, Gyurcsány Ferenc szakdolgozata. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a DK nevében néhány nappal ezelőtt Molnár Csaba levélben fordult Bódis Józsefhez, a Pécsi Tudományegyetem rektorához az intézmény szakdolgozat-kezelési rendjével kapcsolatban.

Vadai Ágnes szerint e levél elküldése óta újabb kérdések vetődtek fel bennük, ezért most ismét írásban fordulnak a rektorhoz. A DK független képviselője levelében mindenekelőtt arra kérdez rá, hogy a pécsi egyetemen politikai mérlegelés tárgyát képezi-e, mely médiumokat, milyen információkkal látják el. Vadai Ágnes erről arra hivatkozva ír, hogy szerinte az egyetem a Hír24 nevű internetes portálnak a közelmúltban megtagadta az intézményen belüli forgatást, illetve egyes iratokba történő betekintést, holott korábban az egyetem egyik dékánja korábban “készségesen kalauzolta” a HírTv munkatársait.

A politikus azt is tudni szeretné a rektortól, hogy az egyetem adta-e ki a HírTv-nek Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának bírálatát. Azt kérdezi továbbá, amennyiben így történt, akkor azt miért nem engedik át más médiumoknak is, illetve, ha a HírTv engedély nélkül jutott a dokumentumhoz, akkor kíván-e vizsgálatot indítani az ügyben.