DK: Orbán uszításban felülmúlja Vonát

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a miniszterelnök álkonzultációt kíván folytatni a bevándorlásró – írja az MTI.

hirdetés

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke az MTI-hez péntek késő este eljuttatott közleményében azt írta, “a magyar jobboldal helycserés támadását folytatta Orbán Viktor” a reggeli rádióinterjújában. “Az uszításban Vona Gábort is felülmúló miniszterelnök” szerint nincs szükség bevándorlókra Európában, és “pusztán keresztényi szeretettől vezérelve” dolgoztatná a hazájukból elmenekült, nálunk bebörtönzött bevándorlókat itt tartózkodásuk alatt – fogalmazott.

Molnár Csaba szerint a jobbikos szavazók után ácsingózó miniszterelnöknek fel sem tűnik, hogy az ilyen uszításaival saját nemzete ellen is beszél, hiszen Magyarország nemcsak a világháborúk, hanem az ’56-os forradalom alkalmával is elvárta a Nyugattól a magyar menekültek befogadását.

Az ellenzéki politikus közölte: a “kétségbeesésében szélsőségességi versenybe kezdett miniszterelnök újra krónikus populizmussal kívánja megtartani korrupt maffiakormánya egyre olvadó támogatottságát, amely se nem keresztény, se nem nemzeti, ellenben visszataszító és szégyenletes”

Hangsúlyozta: a Demokratikus Koalíció elkötelezett a közös európai menekültpolitika mellett, amelynek alappillére az emberség és a közös felelősségvállalás.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban közölte, hogy a kormány hamarosan megindítja az illegális határátlépőkkel kapcsolatos nemzeti konzultációt.