DÖBBENET! Világrekordot tekert egy pécsi bringás

Mindum Károly nem tartja magát versenykerékpárosnak, mégis hatalmasat tekert két nap alatt. Egész pontosan 44 óra 8 perc alatt 1000 kilométert tett a két kerekébe. Ezzel a pécsi bringás világrekordot döntött.

hirdetés

Az 58 éves Karcsi egy nyári verseny után határozta el, hogy ősszel valami egészen extrémet szeretne tekerni. Fellapozta hát a Guiness Rekordok könyvét és megtalálta benne a neki való távot. Azaz 1000 kilométert, amit eddig 45 óra 30 perc alatt teljesítettek.

– Az útvonalat Dél-Baranyába és Horvátországba terveztem meg, ahol mindig tudnak kísérni, frissítésekkel ellátni – mondta Karcsi.

Mindum Károly október 14.-én indult útnak a pécsi Tüskésrétről. Az időjárás az elején kedvezett csak neki, majd megérkezett az eső és a szél is, ami kissé ugyan visszavett a tempóból, de a kerékpáros nem állt meg.

MIndumKarcsi3
Karcsi 25 és fél óra elteltével 629 km tekert – gulyásleves és palacsinta kombó adta az erőt neki

– Voltak szakaszok, amikor hallucináltam kicsit, azaz a csillagok helyett madarakat láttam. Akkor éreztem csak, hogy meg kell állnom – vallotta be az 58 éves triatlonista.

Karcsi egyébként triatlonistának tartja magát (ez úszásból, kerékpározásból és futásból álló sport), szóval most a tekeréssel magának is bizonyított.

 Mivel ezen a távon Magyarországon hivatalosan nyilvántartott eredmény nincs, ez a próba egyben egy új országos csúcs felállítását is jelentette. 

– Nyáron részt vettem egy versenyen, ahonnan felemás érzelmekkel tértem haza. Úgy döntöttem, helyre kell pakolnom a gondolataimat – mondta Karcsi.

Mindum Karcsi4
Karcsi még menni is tudott 1000 km után

Hát, erre volt elég ideje, de még így is jobbat tekert, mint gondolta. Az 1000 kilométert 44 óra 8 perc alatt teljesítette.

Karcsi mögött egyébként olyan eredmények állnak, mint hatszoros Ironman, kétszeres dupla ironman és egyszerre tripla ironman. Ez utóbbi annyit jelent, hogy a sportoló 11.4 kilométert úszott, 540 kilométert kerékpározott és a végén lefojtotta mindezt egy laza 120 kilométeres futással. Mindezt persze egyhuzamban!

A kerékpáros egyébként Tüskésrétre futott be vasárnap, ahol a Fittbike SE családi napjának egyik nagy meglepetése volt.

  • Pintér Tibor

    “Guinness” lesz az….