Döbbenetes összegeket kaphat Orbán Viktor főtanácsadójaként Szili Katalin

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Pozsonyban (Forrás: MTI)

A K-Monitor megtalálta azt a szerződéslistát, melyből kiderül, a pécsi egyetemet fenntartó kuratóriumi tagsága megtartása érdekében miniszterelnöki megbízotti pozíciójából távozó ex-MSZP-s Szili Katalin mennyit keres immár miniszterelnöki főtanácsadóként – írja az Mfor.hu.

hirdetés
Uránia Mozi

A K-Monitor szerint februárra bruttó 13 millió 775 ezer forintos megbízási szerződést kötött a miniszterelnökség Szili Katalinnal. A miniszterelnökségi szerződéslista szerint az egykori MSZP-s házelnök, akit akkori pártja még a köztársasági elnöki pozícióra is jelölt, „határon átnyúló autonómia ügyekben” ad tanácsot.

Lapunk is beszámolt róla, hogy Szili Katalinnak összeférhetetlenségi szabályok miatt kellett távoznia 2015 óta betöltött miniszterelnöki megbízotti pozíciójából, így tarthatta csak meg a pécsi egyetemet fenntartó alapítványban betöltött kuratóriumi tagságát. Csakhogy aztán kiderült, miniszterelnöki megbízott helyett immár miniszterelnöki főtanácsadóként dolgozik.

Az Mfor.hu cikke szerint sem a főtanácsadó, sem a kormány nem válaszolt arra a kérdésre, az MSZP-ből a KDNP-be átigazolt politikusnak mi a feladata az új munkakörben.