Doktori iskolák találkoznak és konferenciáznak Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskolája élve a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa által nyújtott lehetőségekkel, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán „Félidőben” címmel 2010. október 8-9-én megrendezi a terület-, település-, vidék- és környezetfejlesztéssel foglalkozó doktori iskolák találkozóját és konferenciáját.

Az Európai Unió 2007-2013-as tervezési időszakának félidejéhez érkeztünk, és jövőre meg kell kezdeni a következő tervezési időszakra történő felkészülést. Ehhez pontosan fel kell mérni az egyes szakterületeken elért eredményeket, és ennek figyelembevételével kell meghatározni a jövőbeni feladatokat.

Ezt a célt szolgálja a terület-, település-, vidék- és környezetfejlesztéssel foglalkozó doktori iskolák találkozója és konferenciája, amelyhez kapcsolódik még a környezetgazdaságtant oktató felsőoktatási intézmények éves konferenciája is.

A különböző szakterületekkel foglalkozó doktori iskolák közös vitaülése lehetővé teszi, hogy a fejlesztési feladatokról egy átfogó kép alakuljon ki, amelyet a résztvevők az oktatási és kutatási feladataik során hasznosítani tudnak.

A konferencia első napján a plenáris ülésen az adott szakterületért felelős államtitkárok adnak tájékoztatást a magyar terület-, település-, vidékfejlesztés, valamint a környezetvédelem jelenlegi helyzetéről és fejlesztési lehetőségeiről. Ezt követi a doktori iskolák vitaülése, amelyen az egyes szakterületek képviselői tárgyalják meg a legfontosabb feladatokat, valamint ezzel egy időben megkezdődnek a szekcióülések, melyek a következő napon zárulnak.

Hirdetés