Minimális adatvesztés a PTE-szerver hibája miatt

A Pécsi Tudományegyetem központi szerverén bekövetkezett műszaki hiba miatt a PTE honlapja, és informatikai rendszere nem működött, vizsgákra már lehet jelentkezni.

hirdetés

Képünk illusztráció

Emiatt sem az egészségügyi szolgáltatások, sem a vizsgáztatások nem szünetelnek, csak ezek adminisztrációja lassul a hiba elhárításáig. Az Egységes Tanulmányi Rendszerben (ETR) a kurzusokra történő jelentkezést az Oktatási Igazgatóság koordinálásával a karok későbbre halasztották, így emiatt egyetlen hallgatót sem érhet hátrány.

Az egyetem azonnal felvette a kapcsolatot a hibát okozó eszköz szállítójával, és a cég haladéktalanul megkezdte az eszköz mielőbbi garanciális javítását, illetve szükség esetén cseréjét. A problémát remélhetőleg még ma sikerül orvosolni – közölte az intézmény.

 

Frissítve: 08:39

Délig elérhetetlen marad az egyetem számítógépes rendszere

A hétfői szerverhiba után a PTE honlapja kedden reggel is elérhetetlen volt. Az orvosi kar szájtján arról tájékoztatják a hallgatókat, hogy továbbra sem elérhető az ETR. Mint azt írják, a szerver javítása folyik, de az ETR ma délig továbbra sem lesz elérhető

„Az Informatikai Igazgatóság értesítése szerint az ETR és a levelezés várhatóan ma délig továbbra sem lesz elérhető a hétfőn bekövetkezett szerver-leállás miatt.

A szakemberek a hiba elhárításán dolgoznak” – írja az orvosi kar oldala.

A vizsgajelentkezésekkel és kurzusfelvétellel kapcsolatban további tájékoztatásig a hallgatók szíves türelmét és megértését kérik a Tanulmányi Hivatal munkatársai.

 

Frissítve: 09:15

Az intézmény kedden újabb közleményt adott ki:

“A Pécsi Tudományegyetemen az elmúlt 24 órában nem sikerült helyreállítani a HP EVA 8400 központi adattároló rendszer hibáját. Az adattároló rendszerben két héttel ezelőtt végrehajtott tárhely-bővítést követően a rendszer belső szinkronizációja nem állt helyre, valamint az elmúlt hétvégi újraindítást követően sem volt tapasztalható javulás. Végül a rendszer a hétfő reggeli órákban váratlanul leállt.

A Hewlett-Packard helyszíni és nemzetközi szakemberei által nyújtott – egész éjszaka is tartó – gyártói támogatás eredménytelenségét követően az egyetem döntése alapján az informatikai rendszerek a rendelkezésre álló mentések felhasználásával kerülnek visszaállításra, még a mai napon.

Így a kritikus rendszerek közül a betegellátást támogató medikai rendszer és az oktatásban üzemelő Egységes Tanulmányi Rendszer várhatóan 2012. január 24-én, a mai napon kora délután ismét elérhető lesz, az Egységes Tanulmányi Rendszerhez tartozó egyéb alrendszerek (CooSpace, Modulo) és a PTE weboldala várhatóan a mai esti órákban lesznek működő-képesek.

 

Frissítve: 11:58

Dél előtt néhány perccel már megjelent – néhány fotó kíséretében – az általunk is közölt közlemény a www.pte.hu-n, így úgy tűnik jó irányt vett a megfeszített munka. Bízhatunk abban, hogy ez nem a hosszúbájtok napja lesz megint az egyetemen.

 

Frissítve: 15:24

A PTE honlapján azt írják, hogy az ETR web felület működése helyreállt. Az ETR natív felület ip címe változott: 193.6.54.80-ról 193.6.54.88-ra.

Szintén közlik azt is, hogy az e-MedSolution medikai rendszer működése is helyreállt.

 

Frissítve: 16:35

Vizsgára már lehet jelentkezni.  PTE sajtóközlemény:

A Pécsi Tudományegyetemen minimális adatvesztéssel, a múlt hét végén mentett adatokkal újraindult a Klinikai Központ rendszere, valamint a hétfő reggeli mentés felhasználásával kezdődhetett újra az Egységes Tanulmányi Rendszer működése. Így újra használható a medikai adatbázis, és a hallgatók is tudnak kurzusra vagy vizsgára jelentkezni.

A PTE weboldala, az egyetemi levelezőrendszer, valamint az ETR alrendszeri, úgy mint az e-learning (CooSpace) és űrlapkezelő (Modulo) újraindításának előkészítése folyamatban van, várhatóan az esti órákban már ezek is elérhetőek lesznek.

 

Frissítve: 21:26

A késő esti órákban ismét nem elérhető az egyetemi oldal.

 

Frissítve: 09:28

Reggelre – úgy tűnik, hogy  – helyreállt a rendszer.

 

Frissítve: 10: 46

A jogi kar oldala továbbra is elérhetetlen.

 

SZAVAZZON A PÉCSMA.HU-N!!!