Dráva–menti horvát – magyar értékek bemutatkozó rendezvénye

A 2015. szeptember 5-i rendezvény célja annak bemutatása, hogy a Dráva folyó térségében élő előadók, és termelők mekkora – kézzelfogható vagy éppen kulturális, szellemi – értéket állítanak elő, őrizve a hagyományokat és teret engedve az újnak, az előremutatónak. A másik cél a térség kulturális sokszínűség előnyeinek kihasználása és bemutatása.

hirdetés

A hagyományőrző és civil szervezetek népszerűsítése, valamint a helyi élelmiszerek és helyben előállított kézműves termékek, megismertetése hozzájárul a határon átnyúló gazdasági-társadalmi kapcsolatok erősödéséhez. A vendégek számára lehetőség nyílik a különböző termékek és előadások megtekintésére, a kapcsolatok felvételére.

vidékünk kincsei

A Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete idén negyedik alkalommal szervezi meg a „Vidékünk Kincsei” rendezvényt. Harkány – Terehegy, Villány – Rendezvénytér és Siklós – Vár után Sellye ad teret a programoknak. A Sellye Városi Művelődési Ház udvara és parkosított környezete kellemes helyszínt biztosít a látogatóknak.

A kulturális és hagyományőrző szervezetek a rendezvény teljes időtartama alatt koordinált fellépési lehetőséget kaptak: lesz horvát-magyar néptánc és ének előadás, valamint hagyományőrző íjász, lovas bemutató. A rendezvény keretében a helyi kistermelőknek és kézműveseknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy önmagukat és termékeiket bemutassák.

[box title=”Színes programok a család minden tagjának!”]

A kézműves- és termelői kirakodóvásári hangulat mellett mind a színpadon, mind a szabadtéren előadásokkal szórakoztatjuk a kilátogatókat. Népdal előadások, hagyományőrző bemutatók a magyar régmúlt különböző korszakaiból.

Kézművesség és gasztronómia a helyi termékek jegyében:

faragott fa dísztárgyak, termelői mézek, tökmagolaj, fűszerezett napraforgó étolajok, házi lekvárok és szörpök, valamint fürjtojások

Szabadidős programok:

hagyományőrző íjászat és lovagoltatás, középkori katonai bemutató („Apró Paták” Lovas Sport Egyesület, Tenkeshát Értékmegőrző Egyesület)

Színpadi produkciók:

horvát – magyar népzene, néptánc, ormánsági népdalok, kórusének, fúvós zenekar és táncház (Ormánsági TÜCSÖK Óvoda, Zlatne Noge néptánccsoport, Sellyei tamburazenekar, Tér-Erő Egyesület, “Dika” egyesület-Slatina, Franjo Tuđman Egyesület-Grubišno polje, Horvátországi Magyarok egyesülete-Grbavac, Kanizsai Dorottya Fúvószenekar, Derendes Zenekar)[/box]

További információk:
Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete
Telefon: 06/20-482-8500
Weboldal: www.dbhte.hu
E-mail: dbhtesiklos@gmail.com

logosor

(x)