Drogültetvényt számoltak fel Pécs határában, két férfi ellen emeltek vádat

A Pécsi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat két többszörösen büntetett előéletű férfi ellen.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint az idősebb férfit korábban két alkalommal végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték kábítószer birtoklása miatt. A vádlott 2022 elején egy internetes weboldalról 300 kannabiszmagot rendelt, majd azokat tavasszal elültette Pécsett, egy külterületi városrészen. A vádlott a növények gondozásához szükséges eszközöket az ültetvényen tárolta és egy búvárszivattyút is működtetett, amivel az erdős terület melletti patakból öntözte a növényeket.

hirdetés
Uránia Mozi

Arra is gondolt, hogy az ültetvényt ellenőrizze. Ezért felszerelt hat vadkamerát, melyek mozgásra aktiválódva állóképeket készítettek. A fiatalabb vádlottat megkérte, hogy amíg a növényeket gondozza, az ültetvény melletti területeket figyelje, és értesítse, ha valaki közeledik. Cserébe a beérett termésből marihuánát ígért neki. A fiatalabb férfi a kérésnek eleget téve 2022 augusztusától rendszeresen kijárt az ültetvényre ellenőrizni.

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 26-án foglaltak le az ültetvényen 207 tő kannabisznövényt és a gondozásukhoz használt eszközöket.

A lefoglalt 207 tő jelentős mennyiségű kábítószernek minősül.

A Pécsi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a két férfit, az idősebbet tettesként, a fiatalabbat bűnsegédként. A bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, azonban az idősebb vádlottal szemben, mivel visszaesőként követte el a bűncselekményt, a büntetési tételkeret öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés – zárul a vádirat.

A fotók a nyomozó hatóság szemléjén készültek.

Hirdetés