Dupla annyi élelmiszer-segély érkezik

Immár hagyományosan újabb uniós élelmiszersegély-szállítmány érkezett Pécsre csütörtökön, hogy ezzel kétezer gyermeknek, nyugdíjasnak, hajléktalannak és egyéb rászorulónak juthasson tartós élelmiszer az asztalára. A város az eddigi mennyiség dupláját kapja idén.

hirdetés

FOTÓK. KLIKK IDE!

 

Örömteli, s egyben szomorú, ám tény: az Európai Unió ez évtől már az eddigi dupláját adja Pécsnek az uniós élelmiszersegély-alapból. Ez azt jelenti, hogy évente négyezer szociálisan rászoruló kaphat az összesen négytonnányi tartós élelmiszerből. Az egyik, 13 tonnás szállítmány kirakodásánál Csizi Péter alpolgármester is jelen volt csütörtökön reggel az Expo Centernél.

Mint azt újságírók körében elmondta, a segítséggel a legrászorultabb rétegeket, így a létminimum közelében élőket, a kisnyugdíjasokat, valamint a hátrányos szociális helyzetű gyerekeket kívánták támogatni. Az Európai Unió Élelmiszersegély-programjának legújabb szállítmányában tartós élelmiszerek – liszt, tészta, konzervek – kaptak helyet.

Az élelmiszert minden esetben ingyen biztosítja a közösség, ám a szállítást a Budapest-Pécs vonalon a városnak kell megoldania. Az összeg, ahogy eddig is, idén is a város költségvetésében szerepel – tette hozzá az alpolgármester.

Moór Eszter, a népjóléti bizottság elnöke elmondta: a város szociális ellátórendszerén keresztül, az intézmények segítségével jutnak el az egységek a rászorulókhoz. Egy felnőtt átlagosan mintegy tíz-tizenkét kilogrammnyi alapanyagot kap majd.