Dupla rendezvény lesz

Szeptember 11-én, szerdán dupla rendezvénnyel Zöldfórummal és Zöldműves klubbal várja az érdeklődőket a KÉK-Zöld iroda, a Melinda Szabadidőparkban.

hirdetés

Délután három órakor a Zöldműves klub a nemezeléssel ismerkedhetnek meg a vendégek. Az Ázsiából származó ősrégi technika során, többek között nemezsátrakat készítettek gyapjúból. Napjainbban újra felfedezték a nemezt, dísz – és használati tárgyakat készítenek belőle. Az érdeklődő gyerekek virágot, kitűzőt, pillangót, karkötőt készíthetnek majd.

Fél hatkor már a Zöldfórum következő „A lakótelepi lakosság gondolkodásának és életmódjának környezetbaráttá alakítása” elnevezésű témát hallgathatják meg a látogatók. A meghívott előadó környezetvédelmi szakemberrel az érdeklődők a lakótelepi környezetben megvalósítható jelenlegi lehetőségekről beszélgetnek. Szó esik – többek között – a szelektív hulladékgyűjtésről, víztakarékosságról, vegyszermentes háztartásról, helyi piacokról. Természetesen középpontban most is a Kertváros lakossága, és a társasházakban megvalósítható lehetőségek.