Durva szigorítás: mától ezekkel a feltételekkel utazhatunk Angliába

Két koronavírustesztet kell elvégeztetniük tíznapos karanténjuk alatt azoknak, akik Angliába utaznak, a rendelkezés hétfőn lépett életbe – írja a 24.hu.

Már több mint egy hónapja érvényben van a brit kormány rendelkezése, miszerint a külföldről Nagy-Britanniába utazóknak indulásuk előtt is el kell végeztetniük egy koronavírustesztet, és csak a szűrővizsgálat 72 óránál nem régebbi negatív leletének felmutatása után kezdhetik meg utazásukat.

Ezt egészíti ki most az érkezés utáni két további kötelező koronavírusteszt.

A szűrővizsgálatokat előzetesen le kell foglalni, a két PCR-teszt 210 fontba, 86 ezer forintba kerül, viszont ha az utazók megtagadják a tesztelést, kétezer fontig (815 ezer forintig) terjedő bírság róható ki rájuk – olvasható a cikkben.

Az első tesztet legkésőbb a karantén második napján, a másodikat a nyolcadik napon kell elvégeztetni. És mivel nem kis összegről van szó, akinek nehézséget okoz a tesztek kifizetése, kérhet halasztást.

Ha pedig az érkezés utáni két kötelező szűrővizsgálat közül bármelyik pozitív, elölről kezdődik a tíznapos karantén – írja a 24.hu.

Emellett aki tíz napnál rövidebb időre utazik az Egyesült Királyságba, karanténban kell töltenie az ott tartózkodásának teljes idejét, csak a reptérre, kikötőbe utazhat el. Ha megsérti a szabályt, tízezer fontig (mintegy 4 millió forint) terjedő pénzbírságot kaphat.

További részletek itt olvashatók.

Az Egyesült Királyságba utazók erről a kormányzati oldalról tájékozódhatnak a szabályokról.

Hirdetés