Egy berágott kisrészvényes tehetett feljelentést

Egy kisrészvényesnél telt be a pohár, s ő tett feljelentést a Zsolnay-gyár ügyében az adóhivatal Bűnügyi Igazgatóságán, amelyet követően elindult a nyomozás – értesült a Pécsi Újság.hu.

hirdetés

Bár a gyár vezetői is arra tettek utalásokat, hogy biztosak abban, hogy a pécsi városvezetés jelentette fel őket a NAV-nál, ám a pécsi lap értesülései szerint ez koránt sincs így.

A Pécsi Újság.hu ugyanis úgy tudja, hogy egy kisrészvényes volt a feljelentő, aki megelégelte azokat a tudomására jutott dolgokat, amiket ő nem tartott törvényesnek, ezért költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt fordult a pénzügyi nyomozókhoz. A NAV egyelőre nem kívánt további tájékoztatást adni.

A lap felidézi, hogy  Zrt. többségi tulajdonosa a cég pénteki közgyűlésén kizárhatja a pécsi önkormányzatot a cégből. Ez ugyan erősen vitatható jogilag, arra mindenesetre jó, hogy egy esetleges peres eljárás ideje alatt az önkormányzat nélkül hozzon a főtulajdonos stratégiai döntéseket – akár a gyár elköltöztetéséről is.

Forrásaink szerint csomagtartóban lophattak ki – ismeretlen elkövetők – porcelánokat a pécsi gyárból, valószínűleg a NAV emiatt csapott le kedden a manufaktúrában. Informátorunk szerint nem egyszeri alkalom volt, hogy nem hivatalosan, különböző helyekre csomagtartóban szállítottak nagy értékű porcelánt.