Egy foghíjtelekkel kevesebb lesz

Rövidesen egy parlagon heverő telekkel kevesebb lesz a városban, hiszen az egyik német diszkontlánc hamarosan elkezdi építeni új egységét a Tüzér utcai sportpálya területére. Az új áruház a telek déli felén kap majd helyet.

hirdetés

Pécsen is tovább folytatja ádáz csatáját egymással a két diszkontlánc, így a meglévő Tüzér utcai létesítmény tőszomszédságában a másik multi is építkezésbe kezd rövid időn belül. Mint az egy, az illetékes bizottság elé kerülő városházi dokumentumból kiderül, a fejlesztések  a volt PAC-pálya helyén valósulnak meg, a meglévő benzinkúttól délre eső területen.

A beruházást végző Hofer Magyarország Ingatlan Kft. bekötőutat és járdát is épít, s teljes egészében rendezi a volt pálya területének déli felét, gondoskodik az autóforgalom biztosításáról; természetesen saját zsebből.

Magay Miklós, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője lapunknak elmondta, egyelőre nem tud arról, hogy más is érdeklődne a volt sportpálya maradék, északi felének „belakása” kapcsán.

Ezzel együtt, mint fogalmazott, ha egy telken építkezés indul, az felkeltheti a többi piaci szereplő figyelmét is.

Így szerinte a magánkézben lévő terület tulajdonosának könnyebb lesz túladnia a továbbra is parlagon heverő telken is a jövőben.