Egy hét fiatal vállalkozókról, fiatal vállalkozóknak

Sikersztorikat mutatnak be, innovatív lehetőségeket kínálnak a fiatal vállalkozóknak: a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége közös programjának célja, hogy hozzájáruljanak a tizennyolc és harmincöt év közötti vállalkozók jövőbeli sikereihez.

hirdetés

Egy környezetkímélő autót is bemutattak a fiatal vállalkozóknak szóló programon. A pécsi egyetemisták díjnyertes találmánya jó példája a kutatók és az ipari nagyvállalatok együttműködésnek. Az autóba ugyanis egy pécsi fejlesztésű hidrogéncellát szereltek.

De nemcsak találmányokat mutattak be a rendezvényen, hanem a Pécs- Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ismertette azokat az ingyenes szolgáltatásait, amelyekkel a fiatal vállalkozókat segítik. Az ötletek számára például egy úgynevezett technológiai profilt készítenek, amit 55 országba továbbítanak, így segítve a nemzetközi piacra a fiatalok terveit – mondta Rabb Szabolcs innovációs osztályvezető. Ennek már meg is van a gyümölcse: idén négy technológiai együttműködést kötöttek.

A Fiatal Vállalkozók Hete a 18 és 35 év közötti kezdő, vagy már tapasztalatokkal rendelkező fiataloknak szól. Előadóként, partnerként és szervezőként pedig az ország nagyvállalatai képviseltetik magukat.

A programot minden évben az ország több nagyvárosában is megtartják. Tavaly Pécsett 10-20 új üzlet indult el.