Egy időre véget ér a hőség

Az elmúlt napokban tapasztalt hőség nem folytatódik, a hétvégén átlagos nyári időre kell számítani – mondta Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa az MTI-nek.

hirdetés

A meteorológus tájékoztatása szerint vasárnap sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Ekkor néhány fokkal melegszik a levegő, helyenként ismét kánikula lesz, de nem lesz akkora hőség, mint az elmúlt napokban – tette hozzá a meteorológus.

A jövő héten változékony időre lehet számítani. Kedden egy hidegfront érheti el a Kárpát-medencét, hatására a hét közepére várhatóan több fokkal visszaesik a hőmérséklet – mondta Jenki Szilvia.

Paller Judit országos tiszti főorvos a múlt hétvégére négynapos, péntek reggeltől hétfő éjfélig tartó harmadfokú hőségriadót rendelt el. Kedden a tiszti főorvos öt megyében továbbra is fenntartotta a legmagasabb szintű riasztást, míg nyolc megyében másodfokúra enyhítette. Ezt követően péntek éjfélig másodfokú országos riasztást rendelt el Paller Judit.

Az OMSZ honlapján olvasható tanulmány szerint míg egy héttel korábban néhol a fűtést is bekapcsolták a hűvös idő miatt, múlt szombaton és vasárnap maximumrekordok dőltek meg. Mint írták, az előző volt “az elmúlt három év legmelegebb hétvégéje”.