Egymilliárddal csökkent Pécs adóssága

Polgármesteri sajtóközlemény: “Egy milliárd forinttal támogatja a kormány Pécset. Az összeget már átutalták a város számlájára. A pénzt a város a korábban felhalmozott adósság csökkentésére fordítja. Ezzel a lépéssel az egy háztratásra jutó adósság 15.625,- forinttal csökken Pécsett.

hirdetés

A magyar kormány valódi partnere Pécsnek és a pécsieknek, ez az elmúlt időszakban számos alkalommal bebizonyosodott. Együttműködtünk a Zsolnay Negyed befejezésében, de a Kodály Központ működtetésében is, amelyre 500 millió forintot különítettek el a 2012-es költségvetésben.

Komoly kormányzati segítséget kapott Pécs akkor is, amikor a külföldi multinacionális vállalatokkal tárgyaltunk annak érdekében, hogy új munkahelyek jöjjenek létre a városban. Ezért együttes erővel tudtuk elérni azt, hogy a Huawei, a Flextronics és a Jabil is Pécset válassza – közel kétezer új munkahelyet biztosítva ezzel a pécsieknek és a beszállító vállalkozásoknál dolgozóknak.

A kormány most újabb segítséget nyújtott Pécsnek, amikor egy milliárd, azaz 1000 millió forinttal támogatták városunkat.

Ezt az összeget Pécs a korábban felelőtlen módon felduzzasztott adósság visszafizetésére fordítja majd, hiszen az egyik legontosabb célunk, hogy kikerüljünk abból az adósságcsapdából, amelybe az előző, szocialista városvezetések kormányozták városunkat.

Arra törekszünk, hogy minél előbb visszafizessük a szocialisták adósságát, hogy mielőbb megszabaduljunk a súlyos tehertől, amely nemcsak az önkormányzatot, hanem a pécsi intézményeket, köszolgáltatókat egyaránt nyomasztja.
Ezzel az adósságcsökkentő lépéssel most háztartásonként számolva 15.625,- forinttal tudjuk csökkenteni adósságállományunkat.

Páva Zsolt
Pécs polgármestere

Pécs, 2012-01-02″