8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaEgy nap a villányi őszben

Egy nap a villányi őszben


“Akik élnek, azok Délnek mennek” énekelte egykoron a Kispál és a Borz, és hogy ez mennyire igaz, talán leginkább akkor érezni, mikor az ember maga mögött hagyva a nagyváros zaját beér Villányba.

Azt mondják az első benyomás mindent eldönt, és egy életre meghatározza véleményünket. Így talán nem véletlen, hogy a Bock Pincében már az első pillanatokban maximális a vendégek felé irányuló figyelem, és törődés. Szinte szabály, hogy üres pohárral senki sem maradhat, ezért már a bejáratnál egy öt éves, aranyló törkölypálinkával, és a Pincészet egyik büszkeségével a Fanni Gyöngyöző Roséval várták az idelátogató újságírók csapatát, hozzá pedig a ház egyik specialitása, a szőlőmaglisztből készült lepényt kínálták.

A házbejárást követően fantasztikus illatok várták a sajtó képviselőit a napsütötte étterem teraszán. A négyfogásos ebéd Nemesné Barbara chef asszony kezei munkáját dicséri, a fogásokhoz illő borokat pedig Tamás Róbertnek, a Bock Pince sommelier-jének köszönhették a vendégek. A kiadós ebéd után kiváló programnak bizonyult egy kisebb kirándulás a villányi Ördögárok dűlőben, majd a Bock József vezetésével tartott, borkóstolással egybekötött pincelátogatás.

A mintegy 5.000 m2-es földalatti pincerendszer igazi kuriózumokat is rejt, amelyek közül az újságírók a 2012-es Ermitage, Syrah és Fekete-hegyi Cabernet Franc Selection borokat egyenesen a hordóból kóstolhatták meg.

A pincelátogatás egyik legékesebb pontja az igazi kuriózumnak számító, mintegy 100 fő befogadására alkalmas, különleges akusztikával rendelkező körpince volt, amely páratlan helyszíne lehet koncerteknek, borkóstolóknak, díjátadóknak vagy akár esküvőknek egyaránt.

És ahol kezdődött ott ért véget a nap, a nagy beszélgetésnek, a borozgatásoknak és jóízű falatoknak otthont adó teraszon. Zárásként Bock József ajánlásával, a felszolgált Bock vegyes ízelítő tálon házi sonka, kolbász és sajtok szerepeltek, mellé az elengedhetetlen szőlőmagolajjal, lepénnyel, a zamatos borokkal és a résztvevők legnagyobb örömére a híres borász nagyszerű és szórakoztató történeteivel.

Az anekdotázások során többek között az is kiderült, hogy a család nemcsak a mindennapi munkával járul hozzá a Bock Pince sikeréhez, de olykor egy-egy újonnan készülő bor nevét is ők ihletik, mint például a Marcell pezsgő, és a Fanni Gyöngyöző Rosé esetében, amelyek a borász két unokájának neveit viselik.
(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő