A 6-os út már járható

Egy sávon haladhat a forgalom Pécs határában, a 6-os út 190-es kilométerénél, mert a heves esőzések miatt megcsúszott az út menti rézsű, és emiatt a háromból két sávot le kellett zárni – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője pénteken az MTI-t.

hirdetés

A helyszínre mind a Magyar Közút, mind pedig a Pécsi Rendőrkapitányság emberei kivonultak. Utóbbi a forgalom irányítása miatt.

Az egyik olvasónktól megtudtuk, hogy a helyszínre mentőt is kellett hívni, mert az egyik várakozó autóban valaki rosszul lett, így őt el kellett látni
Jelenleg a forgalom egy-egy sávon halad, a helyreállítási munkálatok miatt korlátozásokra kell számítani a nap folyamán.

image

image (1)

Bánki László, Magyar Közút Baranya Megyei Igazgatóságának vezetője kérdésünkre elmondta, hogy délután nekiállnak a hatalmas földtömeg elszállításának, de ez nem jelenti azt, hogy a munkálatokat befejeznék, mivel az időjárás miatt további földcsuszamlás is előfordulhat.

Hozzátette: az előzetes felmérések alapján a pályaszerkezet nem sérült meg, a szakemberek mindent megtesznek, hogy az út mihamarabb teljes szélességében használható legyen.

image (2)

image (4)

—————————————————————————————————————————

Frissítve: 11:58 – A vasasi elágazás és a laktanya közötti útszakaszon az esőzés miatt kő, föld és sár került az útra.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jelenleg rendelkezésre álló adatai alapján a nagy mennyiségben lehulló csapadék következtében a 6-os számú főközlekedési út 190-191 km szelvényében a vasai elágazás és a laktanya közötti szakaszon Budapestről Pécs felé a menetirány szerinti jobb oldalon a felázott partoldal 5-6 m szélességben megcsúszott, kő, föld és sár került az útra.

A fenti útszakaszon a város felé vezető oldal két sávját 2014. október 24-én 5 óra 50 perckor lezárták. A szembejövő sávba történő forgalomelterelést 10 óra 15 perctől a rendőrök helyett kihelyezett mobil forgalomirányító fényjelző készülék végzi. Kérjük a járművezetőket, hogy továbbra is fokozott figyelemmel közlekedjenek!

—————————————————————————————————————————

Frissítve: 17:14 – Megszűnt az útzár a 6-oson

Péntek reggel 9 óra után A Magyar Közút Nonprofit Zrt. lezárta a Baranya megyei 6534-es jelű Bonyhád–Dombóvár összekötő utat Mázán, miután a heves esőzések nyomán megállt a csapadékvíz a burkolaton. Péntek délután 15.30 órától kezdődően szakembereik viszont már feloldották a teljes zárat. Megyeszerte azonban több útszakasz is van még, ahol útszűkület vagy sebességkorlátozás van érvényben a kisebb-nagyobb vízátfolyások miatt, ezért a közlekedőknek érdemes fokozott óvatossággal közlekedniük, utazás előtt az aktuális forgalomkorlátozásokról a www.utinform.hu oldalon.

A rendkívül heves esőzések nyomán Pécs határában, a 6-os főút 190-es kilométerszelvényében péntek reggel megcsúszott az út menti rézsű, a meglévő három sávból (2+1 sáv) kettőt lezártak, a forgalmat a délelőtti órákban a rendőrség szakemberei irányították, délutántól pedig jelzőlámpa segítette a közlekedőket. Szakembereinknek délutánra sikerült letisztítani a belső sávot, így mindkét irányban megindulhatott a forgalom, egyedül a kapaszkodósáv van lezárva.