Egyelőre torzó marad Corso

Elvitték a Corso Hotel melletti építkezésről a darut hétfőn, és aligha várható, hogy belátható időn belül folytatják a munkát.

hirdetés

Közel félmilliárd forint uniós pályázati pénzt is felhasználva valósult meg az a négycsillagos szálloda, amelyet a Búza téren húzott fel egy spanyol-osztrák befektetői csoport.

A konferenciateremmel, lakosztállyal, s közel 80 szobával rendelkező hotel 2010 tavaszára készült el, Az eredeti tervek szerint a hotel mellett egy üzleteknek, irodáknak is otthont adó komplexum is épült volna.

A fejlesztésről korábban többször is úgy nyilatkoztak, hogy amennyiben az irodaépület bérlőivel pozitív irányú tárgyalásokat bonyolítanak, akkor folytathatják a munkákat, s abban bíztak, hogy már 2010-ben sor kerül erre. Most azonban az ottani, évek óta munka nélkül álló darut is elvitték.

Pentz Mihály, a Corso beruházás korábbi projektmenedzsere, a szálloda igazgatója szerint azért szállították el a gépet, mert nincs kilátásban a fejlesztés folytatása.

Mindez, tehetjük hozzá, azt is jelenti, hogy immár nem számolnak azzal, hogy irodákra, üzletekre belátható időn belül bérlőt találnak.

Az irodaház miatt egy háromszintes mélygarázst is építettek a Búza téren, amely tetején most acélhuzalok ágaskodnak az ég felé, és amelyet egyelőre nem is tudnak használni az autósok.