Egyesült a LAFARGE és a Holcim

A LafargeHolcim ma világszerte hivatalosan elindítja új csoportját, és közzéteszi a jövőre vonatkozó célkitűzéseinek kulcselemeit. A LAFARGE és a Holcim egyesülésének sikeres végrehajtását, valamint az új LafargeHolcim részvények Zürichben és Párizsban történő jegyzését követően az új Csoport mostantól azon dolgozik, hogy létrehozza az építőanyag-ipar legjobban teljesítő vállalatát.

hirdetés

Olsen Eric, a LafargeHolcim Vezérigazgatója elmondta: „LafargeHolcimként átalakulásunk következő szakaszába lépünk, hogy vezetővé váljunk minden tekintetben – egy olyan vállalattá, amely pozitív hatást gyakorol a világra, és valóban kiemelkedőt nyújt ügyfelei, munkavállalói, részvényesei és a társadalom számára.”

A vállalat stratégiai átalakulást indít el, amely során a LAFARGE és a Holcim legjobb értékeire alapoz. A Csoport az első integrációs fázisban öt területre összpontosít:
– Szinergiák: a megcélzott 1,4 milliárd euró értékű szinergiák elérése három éven belül
– Tőkeelosztás: következetes tőkeelosztás és a tőkeberuházások csökkentése
– Kereskedelmi átalakulás: megkülönböztetés innovatív termékekkel és megoldásokkal
– Integráció: egységes új csoport és kultúra megteremtése
– Egészség- és Munkavédelem: az Egészség- és Munkavédelem a szervezet középpontjába helyezve

A LafargeHolcim új működési modellre épül, amely a helyi ügyfelek kiszolgálására összpontosul, miközben a Csoport méretét, hatását és képességeit globális szinten hasznosítják. A modell önálló felelősséggel rendelkező országokat, regionális vezetési szinteket és szaktudásra alapozó csoportfunkciókat egyesít.

A LafargeHolcim a LAFARGE és a Holcim, mint különálló vállalatok idei első féléves pénzügyi eredményeit 2015. július 29-én teszi közzé. A Csoport első egyesített évközi eredményeit a 2015.év 9 hónapjára vonatkozóan hozzák nyilvánosságra.
A LafargeHolcimról

A LafargeHolcim kiegyensúlyozottan van jelen 90 országban, és kiemelkedő a cement, az adalékanyagok és a beton gyártásában, így világvezető az építőanyag iparban. A Csoport világszerte 115.000 munkavállalót foglalkoztat, együttes nettó forgalma pedig 33 milliárd CHF (27 milliárd EUR) volt 2014-ben.
A LafargeHolcim az iparágban példaértékű a Kutatás és Fejlesztés területén, mely tevékenységének célja, hogy az otthoni munkálatoktól, a legnagyobb és legkomplexebb építkezésekig minden téren egyedi termékekkel, innovatív szolgáltatásokkal és átfogó építőipari megoldásokkal szolgáljon. Elkötelezett az iránt, hogy fenntartható megoldásokkal segítse a jobb épületek, infrastruktúrák létrehozását és hozzájáruljon a magasabb életminőséghez, így a Csoport a legjobb pozícióban van ahhoz, hogy megfeleljen a növekvő urbanizáció kihívásainak.

További információ elérhető: www.lafargeholcim.com