Vesztegetés: előzetesben marad F. Tamás

Meghosszabbította a Pécs Városi Bíróság a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. volt vezérigazgatójának előzetes letartóztatását – értesült szerdán a Pécs Tv. A bíróság szerint fennáll a veszély, hogy F. Tamás befolyásolja a tanúkat, esetleg bizonyítékokat semmisít meg a nemrég kirobban egyetemi vesztegetéssel kapcsolatban.

hirdetés

A volt vezérigazgatót még július elején helyezték előzetesbe a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő bűnügy kapcsán.

Korábban már hírül adtuk, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) április óta folytat nyomozást az ügyben. Az nyomozók munkatársai mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, több tárgyi bizonyítékot lefoglaltak.

A bűncselekménnyel kapcsolatban kilencen vannak előzetes letartóztatásban, köztük a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, valamint az egyetem három, informatikai termékekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője.

Az MTI a gyanúsítottak védőitől korábban úgy értesült, hogy az NNI feltételezései szerint az egyetemi alkalmazottak – különböző beszerzések során – pénzért jogtalan előnyhöz juttattak három céget. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.

Összesen huszonhárom ember ellen indult eljárás, közülük kilencen vannak előzetes letartóztatásban.