Egyetlen pazar negyed fabatkát sem ért

Három légiósa kiemelkedő játéka is kevés volt a PVSK-Veolia győzelméhez Sopronban.

hirdetés
Uránia Mozi

Hiba lenne azt állítani, hogy ideális helyzetből várta a Sopron elleni bajnokit a PVSK férfikosárlabda-csapata, ugyanis háromjátékosát is nélkülöznie kellett a ma esti bajnokin. Kettejük kimaradása ráadásul a fiatalszabály miatt is nagyon fájó volt, hiszen alap esetben Bíró Levente és Meleg Gergő is fontos feladatokat szokott kapni.

Az első negyedben azonban semmi sem látszott a problémákból, a Pécs ugyanis egészen pazarul kosárlabdázott. Kemény védekezés, ötletes támadójáték. E kettő pedig untig elég volt ahhoz, hogy elhúzzon tíz ponttal Dragan Alekszcs legénysége.

Pécsi szempontból azonban ezen a ponton nagyjából véget is ért a meccs azon szakasza, ahol nem jelentkeztek komoly gondok. Mert ugyan a második, harmadik és negyedik negyedben is akadtak olyan pillanatok, ami után elégedetten csaphatta össze a kezét valamennyi pécsi szurkoló, sajnos ezekből volt kevesebb. Eladott labdából, elszórakozott támadásból és kimaradó kísérletekből viszont annál több jelentkezett.

Pedig bizony a Sopron sem szaggatta az istrángot, a záró felvonásban is volt olyan pillanat, amikor hatpontos pécsi vezetésnél a PVSK támadhatott. Ezt azonban Budimirék képtelen voltak kihasználni. Hogy ne menjünk messzire, az például aligha fér bele a Párducoknak, hogy a gárda legrutinosabb kosarasa, Veljko Budimir nem tud pontot szerezni egy teljes meccsen. Márpedig most ez történt – és nem is fért bele… Az utolsó két percben a Pécs semmit sem tudott megvalósítani abból, amit edzőjük elképzelt, a hazai együttes azonban a legfontosabb támadásait zárta lélekromboló kosarakkal.

Ki is kapott a PVSK – pedig a találkozó jó 90 százalékában egyébként vezetett. Nem is kérdés, hogy a csapat edzőjének nyilatkozata a vereség után nagyon igaz. A most következő egyhetes pihenő nem is jöhetne jobban a Pécsnek.

Sopron KC–PVSK-Veolia 83-76 (17-27, 20-15, 23-19, 23-15)

Kosárlabda-NB I., férfiak.

Sopron KC: ELMORE 13/3, THOMPSON 29/12, Fazekas, JOGELA 16/3, Padgett 10. Cs.: Bagó 2, BORISZOV 10/6, Sitku, Halász, Takács 3/3. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.
PVSK-Veolia: Ruják 8/6, FUNDERBURK 24/6, Carev 6/6, Budimir, BRKICS 17. Cs.: LEWIS 21/6, Rátvay, Demeter, Dragasevics. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

 

Dragan Alekszics:A hiányzóink kapcsán sajnos bajban voltunk ma. Ez is benne volt a ma elkövetett sok hibánkban. Sem fejben, sem fizikálisan nem volt meg a kellő frissességünk, ami átsegíthetett volna minket a nehéz pillanatokon. Most lesz hét napunk meccs nélkül, ez idő alatt kicsit ki tudjuk magunkat pihenni, talán fejben is felfrissülhetünk.