Egyeztetnek a tanárok minősítéséről

Jövő kedden tárgyal a tanárok minősítéséről Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkárral a Pedagógus Sztrájkbizottság – közölte a Pedagógusok Szakszervezete kedden az MTI-vel.

hirdetés

A Magyar Hírlap keddi számában Galló Istvánnéra, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökére hivatkozva azt írta: a köznevelési helyettes államtitkár aznap találkozik a pedagógus sztrájkbizottsággal, hogy tisztázzák a minősítési eljárás körüli kérdéseket.

A PDSZ MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szakszervezet elnöke tévesen informálta a médiát az esemény időpontjáról, az egyeztetés nem most kedden, hanem március 4-én lesz.

A Magyar Hírlap szerint a köznevelési államtitkárság úgy látja, hogy a pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszerről szóló kormányrendelet elkészítését “megfelelő színvonalú, kellően átgondolt szakértői munka előzte meg”. Úgy vélték, az a tény, hogy az egyszerűsített eljárás elindulása után és a határidő előtt két hónappal az első körben magasabb kategóriába lépésre jogosultak egyharmada már megkezdte e-portfóliója feltöltését, “nem igazolja a negatív fogadtatást, hanem annak ellenkezőjét jelzi”.

Galló Istvánné a lapnak úgy nyilatkozott: “a pedagógustársadalom bizonyos minősítési rendszer ellen soha nem tiltakozott, de ezt az eljárásrendet ebben a formában nem tudjuk elfogadni”. Hozzátette: noha szívesen beszélgetnek Sipos Imrével, mivel a helyettes államtitkárnak nincs döntési jogköre, Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének kellene tárgyalnia a sztrájkbizottsággal, ahogy az korábban is történt.