Egymással versenyeztek a helyszínelők

Idén is a siklósi rendőrök nyerték a Balesethelyszínelő Verseny megyei döntőjét, amelyet 2016. július 7-én rendeztek meg a Siklósi Vár környezetében – adta hírül a police.hu.

hirdetés

A hat helyszínelő páros először szakmai tesztlapot töltött ki, majd három, előre megrendezett baleseti helyszínen mérte össze tudását. Először egy elütött kerékpárossal, majd egy autóbuszon bekövetkezett balesettel találkozhattak, végül ki kellett deríteniük egy balesettel érintett, elhagyott jármű vezetőjének kilétét. A Siklósi Vár környezetében megtartott versenyre minden évben lelkesen készülnek a versenyzők, hiszen remek lehetőséget biztosít a baleseti helyszínelői munkát végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítésére, valamint a megszerzett ismereteket mindennapi munkájuk során is hasznosítani tudják.

A versenyt ismét Wenhardt Attila c. r. főtörzszászlós és Csucsi Gergely c. r. zászlós, a Siklósi Rendőrkapitányság helyszínelői nyerték, így ők képviselik majd Baranya megyét a szeptemberben megrendezésre kerülő országos döntőn.

Forrás: www.police.hu