Egymilliót ér az idős pécsi nő gyilkosa

Nettó 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a múlt héten meggyilkolt idős asszony gyilkosára – írja közleményében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 02000/78/2014.bü számon emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, aki 2014. június 26-án Pécsett a Bajcsy Zsilinszky utcában lévő tízemeletes ház egyik lakásában megölte az ott lakó 81 éves asszonyt, majd értékeit magához véve elmenekült a helyszínről.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1 000 000 forint, azaz egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon személyesen vagy hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-72-504-400-as számon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16., p: 8-13.), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.