Eredményes évre számít a Királyegyházi Cementgyár

KSH adatok tanúsága szerint az építőipari termelés 2015-ben 3%-kal bővült tavalyelőtthöz képest.
Az eredmények hétköznapokban érezhető hatásairól és az idei évre vonatkozó várakozásokról Hoffmann Tamással, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési igazgatójával beszélgettünk.

hirdetés

Az igazgató elmondta, ahogy minden eddigi évben, tavaly is sikerült teljesíteni a kitűzött célokat az Egészség- és Munkavédelem, a fenntartható fejlődés, a társadalmi felelősségvállalás és nem utolsó sorban az üzleti célok terén. Komoly infrastrukturális beruházásokhoz tudtak szállítani, például a szegedi ELI lézerközponthoz, vagy az iparág számára hatalmas sikert jelentő, beton felületű M0-ás körgyűrű bővítéséhez. Sikerrel vezettek be egy hatékony értékesítés támogatási rendszert, amely szoros és interaktív kapcsolatot tesz lehetővé az ügyfelekkel. Mindemellett a LAFARGE és a Holcim egyesülésének eredményeként a világ egyik legnagyobb építőipari cégének lettek a magyarországi képviselői – újságolta örömmel.

A cég bízik a további fellendülésben a 2016-os év során is. Mindemellett európai szintű probléma a cementgyárak jelenlegi alacsony mértékű kapacitáskihasználtsága, amely Magyarországon kiemelt problémaként jelentkezik. Az általuk is szorgalmazott gazdaságélénkítő kormányzati projektek (például a CSOK) reményeik szerint pozitív hatással lesznek erre a korántsem kielégítő helyzetre és a lakásépítési szektorban több ingatlan építését teszik lehetővé alkalmazva azt a tudásbázist, amivel rendelkeznek. Összességében készen a cég a jövő kihívásaira, mind mennyiségi, mind minőségi tekintetben. Bíznak partnereikben, akikkel együtt a hatodik építőipari szezont kezdik meg idén, hiszen 2016-ban ünneplik fennállásuk ötödik évfordulóját – meséli Hoffmann Tamás.

8I5A0214
Hoffmann Tamás szerint a Királyegyházi Cementgyár felkészült az építőipar mennyiségi és minőségi kihívásaira

A LAFARGE minden téren törekszik az innovációra: termékportfólió és az ügyféligényeket figyelembe vevő szolgáltatások vonatkozásában is. Az idén új vállalatirányítási rendszert vezetnek be, amely már rövidtávon is előnyöket hozhat a napi pénzügyi, logisztikai folyamatok terén. A piaci igényekhez igazodva idén új termékkel nyitnak a prémium zsákos szegmensben. Igazodva a felhasználók egyre igényesebb termékfelhasználásához, egy eddig ömlesztett formában értékesített cementtípusunkat a Szürke Rapidot zsákos kiszerelésben is forgalmazzák az idei évtől. (x)