Hollandiában és Angliában már a legnépszerűbb a Mohamed név

Hollandiában, Angliában a legnépszerűbb, Bécsben pedig az ötödik legnépszerűbb fiúnév a Mohamed, vagy annak egy arab verziója – írja a 888.

hirdetés

A hivatalos listákon igaz nem ez a név szerepel a legjobbak között, de mind Hollandia, mind Bécs esetében kiderítették az igazságot.

A holland média szerint 2017-ben a Noah volt a legnépszerűbb név a fiúgyermekek körében, azonban egy újságíró utánajárt a dolgoknak és kiderítette, hogy volt egy név, ami még ettől is népszerűbb volt. Ez pedig nem más, mint a Mohamed és annak verziói. Mohammednek 221, Mohamednek 211, Muhammednek 110, Mohammadnak 51, Muhammadnak 43 gyereket neveztek el, azaz Hollandiában összesen 636 gyerek lett Mohammed vagy annak egyik verziója.

Ez már sorban a második év, hogy a Mohammed lett a legnépszerűbb fiúnév Hollandiában. Tavaly 724 gyereket neveztek el Mohammednek vagy annak egy arab verziójának.

Angliában is egyébként ugyanez a helyzet, ott nem az Olivér, hanem a Mohammed és annak egyéb változatai lettek legnépszerűbb nevek.

Bécsben is próbálták eltitkolni a hivatalos listát: itt úgy kódolták a neveket, hogy ne legyen arab név a listán. Egy helyi lap, a Kronen Zeitung számolt be arról, hogy a városvezetés hivatalos 2016-os rangsorán nincs arab név, az eredetin viszont igen. Sőt 2010 óta minden évben fent van a Mohamed a top 10-es listán, nem is akármilyen helyen, 2014 óta az ötödik helyen szerepel.