Egyre több állatot hajítanak ki

Egyre drágábbak lesznek a felszerelési cikkek, egyre drágábbak lesznek a tápok, egyre drágább lesz az orvosi ellátás, azaz súlyos pénzbe kerül a kisállat-tartás. Sokan nem is bírják már anyagilag, egyszerűen kidobják kedvenceiket az utcára. 

hirdetés

A Pécs-somogyi állatmenhelyen több mint négyszáz kutya van, mindennap érkeznek kidobott vagy megunt állatok. Vannak olyan öthetes kiskutyák is, amelyeket egy hete egy kukoricaföld közepén találtak meg.  Egy törpedisznó pedig Szombathelyről került a Misinásokhoz: egy betegség miatt embertelenül amputálták a lábát, majd otthagyták az állatorvosnál.

– Tudomásul kell venni, hogy valamikor, valaki nem tudja eltartani az állatát. Mint minden, így az állattartás is egyre drágább lesz. Akárcsak a felszerelési cikkek, a tápok és az orvosi ellátás. Sokan ezért dobják ki a kedvenceiket – mondta Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke.

Az állatvédők azt kérik a leendő gazdiktól, hogy mielőtt megveszik, előtte alaposan gondolják át: el tudják-e majd tartani a kisállatokat.