Egyszerűsíti az állam a vállalkozások terheit

Egyszerűsíti az állam a vállalkozások terheit – ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium kabinetfőnöke jelentette be pénteken, Pécsett.

hirdetés

Szepesi Balázs szerint a kormány 100 milliárd forintot fordít a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentésére, további 400 milliárdot pedig például a különböző engedélyezési eljárások, minőségbiztosítási szabályok egyszerűsítésére.

A kabinetfőnök szerint a jelenleginél is olcsóbban lehet majd vállalkozást indítani. Szepesi szerint erre azért van szükség, mert a vállalkozásoknak indokolatlanul sok a terhük, háromszor annyi, mint az Európai Unióban. A kabinetfőnök azt mondta, a változtatások nagy része a jövő évtől kezdve már életbe lépnek.

– A kormány az első 100 milliárdos tehercsökkentést elfogadta, a jogalkotási munka most folyik. Azt gondolom, hogy vannak már olyan lépések, amelyeket már lehet érezni: például a kötelező könyvvizsgálat értékhatárának felemelése, ez már a jövő évtől érvényben van, a célzott munkaügyi egyszerűsítések most vannak a Parlament előtt. A változtatások nagy része a jövő évtől érzékelhetőek lesznek –nyilatkozta a Pécs TV-nek Szepesi Balázs.