Együtt a megoldásért

Együtt dolgozzuk ki a hajléktalankérdés megoldását és együtt is hajtjuk végre – közölte az ÖPE sajtóközleményben.

“Ma megtudtuk, amit már eddig is minden pécsi tudott, hogy a köztereket nem rendeltetésszerűen használó emberek zavarják a többi embert.
Eltelt két hét, és ezalatt nem a megoldásról esett szó, hanem egy hecckampányt láthattunk, amely Pécs Belvárosának egyik problémáját, a hajléktalankérdést emelte politikai témává.
Az Összefogás Pécsért Egyesület már egy héttel ezelőtt megtette javaslatát a hajléktalan kérdés kezelésére. Ezt most röviden elismételnénk, hátha a döntéshozók meghallják.
A közterek nem rendeltetésszerű használatát már több mint egy éve megtiltotta a város rendeletében, s az azt be nem tartókat bírsággal sújthatják, ha azt nem fizeti ki az illető, közérdekű munkára fogják.
Ezt a rendeletet a Közterület-felügyelet munkatársainak kell betartatni. Így büntetésre számíthatnak a másokat zaklató, a környezetet vagy a köztereket, azok bútorait rongáló, szennyező emberek.
Ez a rendelet az egész város területére érvényes nem csak a Belvárosra, s nem csak a hajléktalanokra, s nem hárítja át a város más területeire a problémát, ellentétben a FIDESZ által erőltetett javaslattal, amely a Belvárosból tiltaná csak ki a deviáns magatartásokat.
A hajléktalan kérdésben pedig úgy gondoljuk, hogy ennek a megoldása ezen emberek visszavezetése a normális életbe, azaz a munkát végző, másokat tisztelő, a köztereket rendeltetésszerűen használó emberek közé, azzal, hogy értelmes munkát kapnak és ebből emberhez méltó feltételeket alakítanak ki.
A megoldás érdekében a jövő hétre a mai napon összehívtam minden érintett hatóságot, hajléktalanellátó szervezetet, és a magukat a hajléktalanok képviselőit is, valamint meghívást kapnak a helyiek képviseletei is. A jövő hét szerdán együtt fogjuk megfogalmaznia a hajléktalan kérdés tennivalóit és ezeket együtt fogjuk végrehajtani.
Ez a megoldás és nem mások lejáratása 500 ezerért!”

hirdetés

Összefogás Pécsért Egyesület