Együtt-PM: el tudunk számolni

Az Együtt-PM szövetség minden támogatással és adománnyal fillérre elszámolt a múltban és elszámol a jövőben is – közölte a szövetség sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.

Az Együtt-PM ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton felszólította az MSZP-t, hogy szombati választmányi ülésén, amelyre meghívták Bajnai Gordont, az Együtt-PM vezetőjét is, tisztázzák a volt kormányfővel a szövetség külföldi pénzügyi támogatására vonatkozó kérdéseket. Kocsis Máté szerint köztudott, hogy homályos amerikai pénzügyi körök százmilliókkal pénzelik Bajnai Gordon pártját és annak holdudvarát.

hirdetés

Az Együtt-PM szövetség közleménye szerint “Kocsis Máté hazudik”, “ostoba állításait és kérdéseit egy olyan párt politikusa fogalmazta meg, amely rendszerszintűvé tette a simicskázást, a közpénzek magánpénzzé tételét és vélhetően igényt tarthat a régió legkorruptabb kormánypártja címére is”.

Hozzátették: az Együtt-PM szövetség a törvényben előírtaknál szigorúbb átláthatósági szabályokat tart magára nézve kötelezőnek, minden támogatással és adománnyal fillérre elszámoltak a múltban és elszámolnak a jövőben is.

A szövetség egyben felszólította “a Fidesz álciviljeit”, a Civil Összefogás Fórumot (CÖF) és a hasonló szervezeteket, számoljanak el a közpénzből származó támogatásokkal. Az ellenzéki pártszövetség szerint a Fidesz úgy költ el vagyonokat politikai propagandára és csatlós szervezetek támogatására, hogy a felhasznált forintmilliárdok forrása és útja teljesen áttekinthetetlen.