Éhező gyermekeknek gyűjtöttek a Kossuth téren

Több száz pécsi gyermeknek a fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz. A nyári szünetben azonban erre sincs mód, s mivel az adakozási kedv a válság miatt visszaesett, a Gyermekétkeztetési Alapítvány figyelemfelhívó gyűjtést szervezett a Kossuth téren.

hirdetés

A nyári szünetben csak egyéni, önkormányzati és alapítványi támogatásokból tudják egyes családok biztosítani a gyermekek élelmezését. A válság miatt azonban jelentősen visszaesett az egyéni adományok száma, a módosult adózási szabályok pedig a céges adományokat csökkentették.

Erre figyelemmel szervezte meg a Gyermekétkeztetési Alapítvány az „Adj, hogy ehessenek” figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót. Az esemény résztvevői, a Pécs 2010 női kosárlabdacsapat játékosai – köztük Iványi Dalma – személyesen hívták fel a városban élők, itt megfordulók figyelmét az adománygyűjtés fontosságára. Az alapítvány a pécsi önkormányzattal együttműködve ezzel párhuzamosan száz rászoruló családnak osztott élelmiszercsomagot is.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány a Mindenki Ebédel program keretében a megye nyolcvanöt településén 1700 gyermeket támogatott, s összesen 272 ezer adag ételt, 150 ezer kilogramm élelmiszert juttatott el a rászorulók részére.

Tekintse meg képgalériánkat!