Éjfélig a múzeumoké a főszerep

Könyvek az Aranyteremben

Június 21-én, szombaton a Klimo Könyvtár és a Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény veszi át a főszerepet a Múzeumok Éjszakája rendezvény alkalmából, délután öt órától egészen éjfélig.

hirdetés

Az érdeklődőket  Magyarország első nyilvános, 240 éve alapított könyvtárában kalauzolják végig június 21-én, akik délután öttől az óránként induló tárlatvezetések során megtekinthetik az április végén nyílt a Skandináviát bemutató tárlatot, ahol régi térképek, metszetek, könyvek és különböző személyes tárgyak segítségével elevenedik meg a skandináv kulturális sokszínűség.

Ugyanakkor a Klimo Könyvtár alapításának 240. évfordulója alkalmából nyílt, Klimo-gyűjtemény kuriózumait, kódexeit és egyedi kéziratait bemutató kiállítást is részletesen megismerhetik. A Szepesy-teremben Koller József pécsi nagyprépost, püspöki könyvtárőr íróasztala is megelevenedik.

A rendezvény ideje alatt rúnaírással, vikingjelmez próbával és fotózással, vikingöltöztetéssel, könyvkészítéssel, színezéssel és további meglepetésekkel várják a gyermekes családokat.

Skandinávia kiállításunkhoz kapcsolódóan vikinghajó-modell készítő pályázatot hirdettek, melynek eredményhirdetésére és díjátadására a Múzeumok Éjszakáján 18.45-kor kerül sor a Klimo Könyvtárban. A díjátadó után megtekinthetők lesznek a beérkezett pályaművek is.

Éjfélig folyamatosan látogatható interaktív Pécsi Egyetemtörténeti Kiállítás, Pécs város felsőoktatásának története az 1367-es középkori egyetemtől a mai Pécsi Tudományegyetemig.

A kiállított tárgyak, dokumentumok mellett interaktív játékok, feladatok is várják a látogatókat.