Éjszaka a könyvtárban

Könyvtári éjszakát szerveznek szerdán a Tudásközpontban. Ma egészen éjfélig uralhatják a diákok a tudományok házát. A PTE Egyetemi Könyvtár, a PTE Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszék, és a Csorba Győző Könyvtár szervezésében az éjszakázást a „Hobbitfalva – környezettudatos gondolkodás” címén hirdetik.

hirdetés

Ezen az éjszakán lehetőséget kapnak az egyetemi hallgatók, hogy éjfélig vegyék igénybe a könyvtári szolgáltatásokat, a 2. szint olvasótermének tanulásra inspiráló csendjében készüljenek vizsgáikra.

A konferenciateremben a témával kapcsolatos rövid tudományos ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak az érdeklődők az egyetem népszerű oktatóinak előadásában. Bemutatják a Hydromobillt is. A Kötészeti Műhely maradék alapanyagokból kézműves foglalkozást is tart.

A Tudásközpont mélyföldszintjén öko-vásárteret rendeznek be, ahol egészséges, természetes alapanyagokból készült termékeket lehet kóstolgatni, vásárolni. Időnként csendes népzene szórakoztatja a vásárterezőket.

Ez a könyvtári éjszaka összekapcsolja a tudományt és az irodalmat. Szórakozva lehet gondolkozni, miközben bejárhatják az érdeklődők a könyvtár tereit, játékos irodalmi kvízjátékon vehetnek részt.

A hallgatók és látogatók ezen felül még kedvezményeket is kapnak.