Kis Eseti Vita, eredményhirdetés

Az ekf.afal.hu oldalon meghirdetett, a kulturális fővárosi programot elemző rendhagyó kritikai pályázat eredményhirdetését tartják meg szerdán, Kis Eseti Vita keretében.

hirdetés

A programot lebonyolító Patartics Zorán építész szerint ugyan a felhívás meghirdetésekor nem ígért díjátadó rendezvényt, csak az eredmények webes közzétételét és a díjak személyes célba juttatását, de igény volt arra, hogy a Kis Esti Viták keretében beszéljenek az EKF  Elemző értékeléséről, amelyet az önkormányzat kérésére készítette el civilek. Ezúttal a rendszertelenség miatt Kis Eseti Vitára keresztelték el a programot.

Úgy vélte, hogy a kritikai pályázat díjait is ekkor adják át, hiszen oly sok jó írás érkezett, így megérdemelné a pályázat, a pályázók és a támogatók is, hogy az eredmény nagyobb nyilvánosságot kapjon.

Az estre a Pécsi Művészetek és Irodalom Háza (Pécs, Széchenyi tér 7-8.) nagytermében kerül sor január 18-án szerdán 17.00 órakor.

A program elején röviden beszámolnak a kritikai pályázat tapasztalatairól, eredményt hirdetnek. A zsűrit P. Müller Péter irodalomtörténész és az est házigazdája Patartics Zorán képviselik.Majd Szijártó Zsolt, a PTE város- és kommunikációkutató tanárát mond véleményt a pályázatokról.

Ezt követően az Elemző értékelésről kezdődik beszélgetés Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Takáts József irodalom- és eszmetörténész, a város EKF pályázati könyvének szerzője, a civil pályázatíró csapat vezetője és  Ágoston Zoltán irodalomkritikus, a Jelenkor főszerkesztője, az értékelés egyik szerzője részvételével.