EKF: Wintermans indul a Turku-Tallinnra

Tavalyi 6600 kilométer hosszú, sikeres Essen-Pécs-Isztambul közötti EKF-utazása után Simon Wintermans úgy döntött, mostantól minden évben megpróbálja pécsi polgárként összekötni a mindig változó EKF-városokat.

hirdetés

Idén a finn Turkuból teker biciklivel az észt Tallinnba, s tervei szerint “egy szerény, hegyetlen 2500 kilométeres út vár rá most”.

– Út közben továbbra keresem az európai egységet – fogalmazott.

Simon tavaly áprilisban Essenből elindulva, a májusi pécsi látogatása után júniusra tekert le a törökországi Isztambulba. A távot akkor 5500 kilométeresre tervezte, ám a térképek hibája, s a útlezárások miatt ezer kilométerrel többet kellett kerekeznie az eredetileg eltervezett távnál. A holland férfi akkori útját a montenegrói havazás mellett a forróság nehezítette meg.
Ugyancsak ő volt az egyik ötletgazdája annak a néhány éve indult kezdeményezésnek is,  amelynek keretében Magyarországon élő hollandok több tízezer virághagymát adományoztak a “TuliPécs” nevű kezdeményezés nyomán Pécsnek, megköszönve Baranya és a kulturális főváros vendégszeretetét. Tavaly összesen 33 750 darab tulipán, krókusz, nárcisz virághagymát ajándékoztak a hazánkban élő németalföldiek.