Elárverezik az olimpia ereklyéit

Számos olimpiai emléktárgyra lehet licitálni a riói játékok aukciós oldalán, köztük a megnyitóünnepségen használt fáklyára is.

hirdetés

A több ezer megszerezhető relikvia között vannak az augusztus 5-i megnyitón használt zászlók, ezek kezdő ára 150 reál (kb. 13 000 forint). Szintén kalapács alá kerülnek a láng útja során használt fáklyák is, ezek licitje 10 000 reálról (kb. 860 000 forintról) indul.

Talán a legnagyobb ereklye lehet az a fáklya, amivel az athéni olimpia bronzérmese, a brazil Vanderlei Cordeiro de Lima meggyújtotta az olimpiai lángot a Maracana Stadionban, és amelyet a maratonfutó az aláírásával is ellátott. Ennek kezdő ára a legborsosabb, 15 000 reál (kb. 1 290 000 forint).

“Hatalmas megtiszteltetés volt meggyújtani a lángot ezzel a fáklyával a Maracanában. Tudom, hogy most bárki megvásárolhatja, de nagyon bízom benne, hogy Brazíliában marad” – mondta Vanderlei.

A www.leilaooficial.rio2016.com oldalon a különböző mérkőzéseken használt labdák és dedikált bokszkesztyűk is gazdára várnak.