Élbolyban a Tettye Forrásház

Új szabályozások szerint a jövőben kizárólag olyan cégek láthatják el a víz- és csatornaszolgáltatást, amelyek megfelelnek a törvény szabta szigorú minőségi és mennyiségi előírásoknak. A többlépcsős minősítés első mérföldköveként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal októberben 14, november 8-án újabb 15 társaságnak, köztük a Tettye Forrásház Zrt.-nek adta ki a továbbműködéshez szükséges engedélyt. A cég így az első 30 szolgáltató közt kapott ilyen elismervényt.

hirdetés

Mint azt a vállalat közölte lapunkkal, az országban eddig működő közel 400 vízszolgáltató közül csak 84 cég nyújtotta be működési engedélykérelmét a megadott határidőig az energiahivatalhoz, amely az év végig dönt róla, mely társaságok felelnek meg a komplex előírásoknak. A minősítési folyamat végén várhatóan legfeljebb 30-40 víziközmű-szolgáltató marad az ágazatban.

A régióban eddig a Dunántúli Regionális Vízmű, a KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. és a Tettye Forrásház Zrt. kapta meg a továbbműködéshez szükséges határozatot.

Tettye Forrásház

A pécsi központú szolgáltató vezérigazgatója november 8-án délelőtt ünnepélyes keretek közt vette át a cég működési engedélyét az energiahivatal székházában. Sándor Zsolt elmondta, a sikeres elbírálás annak megerősítése, hogy a Tettye Forrásház Zrt. a jogszabályokban foglalt feltételeknek megfelelően, felkészült szakemberekkel, hatékonyan működik és felelősséggel kezeli a rá bízott nemzeti vagyont. Így a pécsiek továbbra is biztonságban tudhatják a szolgáltatást.

A Tettye Forrásház Zrt. jelenleg Pécsett és tizenöt környező településen szolgálja a lakosságot, több mint 170 ezer ügyfél ellátását biztosítva.

  • Marci hevesen

    Szerintem az is érdekes, ha valami pozitív. A magam részéről nem szeretném, ha Siófokról irányítanák a pécsi vízszolgáltatást…

  • Pécsi

    Az lett volna csak az érdekes, hogyha nem kapja meg.