Elefánt Klub Pécsen

Egy gyermek súlyos betegsége vagy elvesztése az egész családra hatással van, így a beteg gyermek egészséges testvéreit is megviseli. A Szemem Fénye Alapítvány létrehozta az Elefánt Klubot, amely a beteg gyermekek testvéreit segíti.

hirdetés

Azt mondják, az elefánt sohasem felejt. Akár 40-50 év távlatából is megismeri a társait, képes felidézni egy-egy történést. Nem véletlen tehát, hogy az alapítvány családtámogató csoportja is az elefántot választotta új szolgáltatása jelképének, hiszen a gyermekek testvérük iránti kötődése is örök. Az alapítvány egy programsorozattal szeretné azokat a gyermekeket segíteni, akiknek testvére valamilyen gyógyíthatatlan betegséggel küzd, vagy már nem lehet közöttünk.

Az Elefánt Klubban olyan testvérek találkozhatnak egymással, akik hasonló helyzetben vannak, így egy bizalmas környezetben, érdekes foglalkozások során lelhetnek barátokra. Többféle tematikus program, kirándulás, kutyás foglalkozás, állatkerti látogatás, valamint sok beszélgetés és vidám percek várják a jelentkezőket szeptember közepétől, havonta egy szombaton vagy vasárnap.

A Szemem Fénye Alapítvány 2011-ben hozta létre az ország első gyermekhospice házát, a pécsi Dóri Házat, ahol a szakszerű gondozás mellett sokféle szép élményhez juttatják a gyógyíthatatlan beteg gyermekeket. Gyakran előfordul, hogy szülők és testvérek is beköltöznek az ingyenes szolgáltatásokat nyújtó Dóri Házba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egészséges gyermekek sok esetben háttérbe szorulnak a mindennapok során, hiszen mindenki a beteg családtaggal törődik. Legtöbbször maga, az egészséges testvér igyekszik a szüleire tekintettel lenni, és nem terheli őket a saját problémáival. Az Elefánt Klubban minden, eddig ki nem mondott kérdésre választ adnak az alapítvány szakemberei, s eközben egymást is megismerik a résztvevő gyerekek.

Információ és jelentkezés: testver@szememfenye.hu