Eleinte enyhe, majd kissé hidegebb idő lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

hirdetés

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Változóan felhős lesz az ég, csütörtökön nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Eleinte az északnyugati, csütörtökön napközben a délnyugatira forduló szelet helyenként erős széllökések kísérik. Hajnalban délnyugaton és északkeleten párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 4 és 9 fok között valószínű.
Időjárási helyzet Európában:

Észak-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el.    Hatására kontinensünk északi tájain, valamint a ciklonközéppontokhoz tartozó frontok mentén – a Kelet-európai-síkság nagy részén is – többnyire erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő havazás. Ugyanakkor Nyugat-, Délnyugat-Európa fölött anticiklon húzódik, amelynek északi és keleti területén több, másutt kevesebb a felhő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk középső vidékén 2 és 9 fok között változik. Ennél jóval hidegebb van északkeleten, ahol napközben is mindössze -1 és -8 fok között, helyenként -10 fok alatt alakul a hőmérséklet.

Nyugaton, délnyugaton enyhe az idő, a kora délutáni órákra 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő.  Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességtartalmú, eleinte enyhe, majd kissé hidegebb, később átmenetileg ismét egyre enyhébb levegő érkezik.