Élelmiszergyűjtés a rászorulóknak

Országszerte kétszázharminc áruházban gyűjtenek élelmiszert a rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei: az elsősorban a karácsonyi sütés-főzéshez felhasználható tartós élelmiszereket november 23-án és 24-én adhatják le az adakozók.

hirdetés

Az egyesület idén a szokásosnál korábban, november végén szervezi hagyományos karácsonyi élelmiszergyűjtési akcióját. Az adományokból legalább 15.000 rászoruló családot szeretne támogatni – áll a szervezet közleményében.

November 23-án 15 és 20 óra között, november 24-én pedig 8 és 19 óra között az ország 135 településén gyűjtik majd az élelmiszerbank önkéntesei a vásárlók felajánlásait az Auchan-, a METRO-, a Penny Market- és a TESCO-láncok 230 áruházában. Az adományokból összeállított élelmiszercsomagokat karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatják el még az ünnepek előtt.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta több mint 20.000 tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 500.000 rászorulónak, összesen több mint 5 milliárd forint értékben.