Élelmiszergyűjtést szervez a Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt mintegy 400 önkéntese gyűjti a tartós élelmiszereket az egyik áruházlánc boltjaiban szombaton és vasárnap országszerte – adta hírül az MTI.

hirdetés

Szerezz örömet! Legyen másoknak is szép a karácsony! mottóval hív kétnapos élelmiszergyűjtésre a Magyar Vöröskereszt, amelynek önkéntesei a hétvégén a Tesco 118 áruházában gyűjtik az adományokat – közölte a humanitárius szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a szervezethez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára. A Magyar Vöröskereszt ezért abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a vásárlók támogatásával 40 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely 8-10 ezer családnak jelenthet segítséget.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.