Élelmiszert kapnak a rászorulók

Immár hagyomány Pécsett, hogy évente kétszer EU-s élelmiszersegély érkezik a városba, hogy aztán a civil szervezetek egységcsomagonként juttassák el azokat a rászorulóknak. A tél előtt tíz és fél tonna élelmiszert ad át az önkormányzat.

hirdetés

Tekintse meg galériánkat! KLIKK IDE!

Idén második alkalommal érkezett Pécsre az Európai Unió Élelmiszersegély Programja keretében több mint 10 és fél tonna tartós élelmiszer. A Expo Centerben Moór Eszter, a pécsi önkormányzat szociális bizottságának elnöke irányította a csomagok szétosztását: a civil szervezetek időseknek, rászoruló családoknak és kisgyermekeket ellátó intézményeknek szállították el a segélyszállítmányt.

Mint azt az elnök lapunknak elmondta, december és Karácsony közeledtével a szokásos liszt, tészta és konzervek mellett kétféle édességet is találnak majd az élelmiszer csomagokban a rászorulók. Hozzátette: elsősorban a hajléktalan-ellátást végző Támasz Alapítvány, a kisgyermekekkel és idősekkel foglalkozó szociális intézmények, ifjúsági szervezetek részesülnek a szállítmányból.

Moór Eszter azt mondta, mintegy háromezer egységcsomagot tudnak összeállítani, s ezeket a napokban meg is kapják a rászorulók. Mint mondta, az Európai Unió Élelmiszersegély Programjában a városnak csak a szállítás költségeit kell fizetnie, ami évente kétszer néhány százezer forintot tesz ki.