A Pécsi Törvényszék 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt a férfit, aki megkéselte volt élettársát, valamint annak gyermekét és édesanyját.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádlott férfi 2015 szeptemberében költözött össze a fiatalkorú sértettel és annak másik kapcsolatból származó 2 éves lányával egy házba. Együttélésük alatt a vádlott többször bántalmazta a sértettet, ezért a sértett szeptember hónap közepén édesanyjához költözött, a lányával együtt, majd néhány nappal később a sértett, az édesanyja és a kisgyermek a vádlott házához ment, hogy elhozzák ottmaradt ruháikat.

A vádlott férfi a pakolás közben egyre idegesebb lett, és amikor a házból a nő, az édesanyja és a kisgyermek kifelé indultak, akkor a vádlott kést vett magához, majd volt élettársát lefogta, és a kést a nyakához szorította. A sértett védekezett, majd édesanyja sietett a segítségére, akit szintén megtámadott a dühös férfi. Ő védekezésképpen megfogta a kés pengéjét, de ez sem állította meg a vádlottat, majd a felkarjába és hasába szúrt, valamint a nyakát is megvágta.

A kisgyermek látta a történteket és a nagyanyjához próbált futni, a vádlott viszont őt is elkapta és a nyakába kétszer belevágott. Ezután a vádlott megfogta volt élettársa karját, majd elindult vele kifele. A nő könyörgött a vádlottnak, hogy a sérült gyermekét hadd vigye magával, amit a dühös férfi megengedett.

A vádlott a közeli kukoricatábláig húzta magával a sértett nőt és gyermekét, akiket később elengedett, majd megszökött. Felkutatása közel egy hónap múlva vezetett eredményre, egy általa kialakított erdei rejtekhelyen fogták el, lakóhelye külterületén.

Az életveszélyesen megsérült édesanya a bántalmazást követően ki tudott menni az utcára és ott segítséget kért az arra járóktól. Életét a gyors és szakszerű műtéti beavatkozás mentette meg. A kisgyermek összességében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A Pécsi Járásbíróság a vádlottat 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, több ember és 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete valamint 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt és mint visszaesőt. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.